Väsbyhem

För att kunna anmäla intresse på en ledig lägenhet ska du först ha registrerat dig i vår bostadskö under Mina sidor. Vi vill ha en aktiv och aktuell bostadskö och därför behöver du logga in en gång per år på Mina sidor för att du ska behålla din kötid.

Du som är folkbokförd i Upplands Väsby kommun kan registrera dig i vår bostadskö från att du fyllt 16 år. Övriga kan registrera sig från 18 års ålder. Man måste ha fyllt 18 år för att kunna söka bostad.  

Bostad-Direkt

Lägenheter med snabb inflyttning publiceras på måndagar och torsdagar när vi har någon. Lägenheten ligger på hemsidan under 24 timmar. Därefter lottar systemet fram vem som skall få lägenheten. Det är viktigt att vara nåbar på de telefonnummer man angivit efter att man har anmält sitt intresse på en Bostad-Direkt. Annars går vi vidare till nästa person. Man måste kunna uppvisa sina inkomstuppgifter inom 24 timmar.

För övrigt gäller följande:

  • Du är själv aktiv och anmäler ditt intresse för lägenhet på vår hemsida.
  • För att anmäla intresse på lediga lägenheter ska du vara registrerad som sökande i vår bostadskö.
  • När du har anmält intresse på en ledig lägenhet kan du själv bevaka om du fått något erbjudande om visning eller se om lägenheten har gått till någon annan sökande genom att logga in på Mina sidor.
  • Om du får ett erbjudande om visning är det viktigt att du tittar på lägenheten och svarar på erbjudandet, detta gör du efter inloggning på Mina sidor. Om du inte svarar ja eller nej när du fått ett erbjudande riskerar du att bli spärrad från att söka lägenheter i 6 månader.
  • Om du tackar ja till erbjudandet och är den som har längst kötid kommer vi att ta kontakt med dig. För att få kontrakt på lägenheten ska du uppfylla våra krav, se ytterligare information under uthyrningsregler. Vi kommer att begära inkomstuppgifter, t ex ett arbetsgivarintyg så se gärna till att ha detta förberett. Du ska kunna visa upp aktuella inkomstunderlag inom 48 timmar, i annat fall går erbjudandet vidare till nästa sökande.

 Alla lägenheter förmedlas enligt våra uthyrningsregler.

Områden

Län
Stockholms län
Copyright © 2018 Ousama Mardini.