Sollentunahem

 

Anmäl dig till intressebanken

Sollentunahems uthyrning är helt internetbaserad och kommunikationen sker i första hand via e-post. Du registrerar dig, söker själv bland lediga lägenheter och anmäler ditt intresse via hemsidan. Det kostar ingenting att vara med i vår intressebank.

Personer som är folkbokförda i Sollentuna kommun får anmäla sig i intressebanken när de har fyllt 16 år. Övriga personer får anmäla sig när de har fyllt 18 år. Man måste ha fyllt 18 år för att kunna söka bostad.

Poängsystem

Från det datum då du registrerar dig får du ett poäng per dag, 1 dag = 1 poäng.

Är du redan hyresgäst hos Sollentunahem och har haft kontrakt på samma lägenhet i minst två år, får du ett års (365 poäng) extra kötid när du registrerar dig.

När du är inloggad kan du se dina poäng på "Mina sidor" under "Min profil".

På detaljsidan för varje ledig lägenhet kan man se hur många sökande det finns till varje lägenhet och den högsta köpoängen.

De tio sökande med högst poäng får erbjudande om lägenhetsvisning.

När du har fått en lägenhet nollställs poängen.

För dig som får en ungdomslägenhet dras två års köpoäng från kötiden. Om du har mindre än två års kötid, nollställs poängen.

Lediga lägenheter

Lediga lägenheter publiceras varje torsdag och är publicerade i fem dagar, dvs. till och med måndag i veckan därefter.

Svara på erbjudanden - annars spärras intresseanmälan

Din intresseanmälan spärras om du vid tre tillfällen inom sex månader inte har svarat på dina erbjudanden.

Bostad Bums

Här gäller det att vara snabb - och att ha poäng!
Bostad Bums är lägenheter som är lediga nu eller inom kort. Sådana lägenheter hyrs ut till den som har högst köpoäng bland dem som har anmält sig inom ett dygn från publiceringstiden.

Ungdomsboende

Lägenheterna i vårt ungdomsboende är endast för dem som är mellan 18 och 28 år. Obs! Man kan inte söka ungdomslägenheter från det år då man fyller 29.

Seniorboende

Lägenheterna i våra seniorboenden är endast för dem som är 60 år och äldre. På grund av ålderskraven i seniorhusen får inga barn och ungdomar bo här.

Län
Stockholms län
Copyright © 2018 Ousama Mardini.