Hur gör jag när jag ett erbjudanden på lägenheten?

Hur gör jag när jag ett erbjudanden på lägenheten?

1-Vem kontaktar jag för att kolla på lägenheten?

När du får ett erbjudande om visning så finns det ett namn och ett telefonnummer till den person som visar dig lägenheten. Får du inte tag på den personen efter några försök så kontakta Botorget 011-21 16 00 innan svarsdatumet förfallit.

2-Hur många är det som får visningserbjudande på lägenheten? 

Vi erbjuder ca 5 stycken kunder visning av lägenheten. Alla fem kan i praktiken tacka Ja. Kund med flest köpoäng, som tackar Ja efter visning, erbjuds normalt avtal på lägenheten.

3-Jag har fått fler visningserbjudanden, kan jag tacka ja till fler än en lägenhet?

Ja, tacka ja till de lägenheter du är intresserad av. Du kan ha olika turordning för lägenheterna, säljaren ser alltid om du har fler erbjudanden och vilket svar du gett till oss.

4-Hur många lägenheter kan jag tacka nej till?

Det finns ingen begränsning av antal "Nej tack", det påverkar inte din möjlighet till att få erbjudanden framöver.

5-När får jag besked om den lägenhet jag sökt?

Först måste sista publiceringsdag på vår hemsida passera. Sedan får ett antal av de sökande med högst köpoäng ett erbjudande om visning. Är du en av dem så kontaktar vi dig via brev eller e-post. Efter visning är det den sökande med högst köpoäng som tackat Ja som erbjuds att teckna avtal. Du kan själv se aktuell status under Mina sidor.

6-Hur många lägenheter kan jag anmäla intresse på samtidigt?

Du kan anmäla dig på 10 stycken lägenheter åt gången.

7-När får jag veta om jag har fått lägenheten?

Då du får ett erbjudande om visning så finns där ett datum då vi senast vill ha ditt svar, ja eller nej. Tidigast dagen efter detta datum börjar vi behandla lägenheten och detta kan ta 1-3 arbetsdagar. Så snart vi behandlat klart lägenheten får du ett mail/brev eller ett telefonsamtal med ett besked.

8-Varför får jag inte den lägenhet som jag fick visningserbjudande om?

Vi skickar visningserbjudande till flera sökande. Den som sedan har högst köpoäng och tackar ja är den som får erbjudande om att teckna avtal. Med andra ord fanns det någon annan med mer poäng än dig.

9-Vad innebär BoLotto?

BoLottolägenheter är publicerade på vår hemsida i minst 24 timmar. Av alla de som anmäler sig på lägenheten så är det slumpen som avgör vilka som blir erbjudna visning. När lägenheten tas bort från hemsidan sköter systemet automatiskt den slumpvisa dragningen.

För att ha möjlighet att hyra en lägenhet ska du även uppfylla våra krav och vara beredd att ta lägenheten så snart den är ledig att hyra.

Vi förbehåller oss alltid rätten att slutligen välja hyresgäst.

10-Hur får jag köpoäng?

Först måste du registrera dig i vår bostadskö. Det gör du under Mina sidor. Från den dagen du registrerat dig samlar du 1 poäng per dag.

För att stå kvar i kön och samla poäng måste du uppdatera din intresseanmälan minst en gång var tolfte månad, i annat fall riskerar du att tas bort från kön.

Om du bott hos oss får du dessutom tillgodoräkna dig 10 boendepoäng per månad (120 poäng per år) för den sammanlagda tiden. Detta gäller all tid du bott hos oss före den 1 september 2010. Efter detta datum tillkommer inga nya boendepoäng och nästa gång du flyttar till en annan bostad hos oss så försvinner boendepoängen helt.

11-Hur många poäng har jag?

Du får 1 poäng/dag du är anmäld. Innan den 1 september 2010 fick du även poäng för boendetiden hos Hyresbostäder eller Studentbo motsvarande 10 poäng per boendemånad (120 poäng per år). Observera att efter 1/9 2010 tillkommer inga ytterliggare boendepoäng. Den egna poängen får ett värde först i relation tillsammans med andra sökandes poäng.

När du tecknar ett nytt avtal nollställs alla kö- och boendepoäng. Du måste därefter göra en ny intresseanmälan för att köpoängen för att börja samla nya poäng.

Logga in på Mina sidor för att se hur många poäng du har.

12-Hur många poäng måste man ha för att få en lägenhet?

Detta styrs och avgörs helt och hållet utifrån tillgång och efterfrågan på just det du visat intresse för och kan inte besvaras i en siffra med antal poäng. Detta beror bl.a. på hur många poäng andra sökande har som anmält intresse på samma lägenhet.

13-Hur länge måste jag vänta på min tur?

Det avgörs utifrån tillgång och efterfrågan på just det som du visar intresse för. 

14-Hur ligger jag till jämfört med de andra som sökt samma lägenhet?

Efter sista anmälningsdatum kan vi se vilken plats du har i kön på lägenheten. Vi skickar erbjudande om visning till de som har högst poäng. BoLotto har andra regler. 

15-Min intresseanmälan har blivit spärrad, varför?

Det kan finnas flera olika skäl t.ex. att du inte svarat på dina erbjudanden, att vi inte kan godkänna dig av ekonomiska skäl m.m. Har din intresseanmälan blivit spärrad så kontakta Botorget om du vill veta vad det beror på.

16-Hur fungerar tillval?

En rad olika tillvalslösningar till din nya hyreslägenhet.

17-Jag tittade på en lägenhet som har tillval. Kan man välja bort detta?

Nej, redan installerat tillval tillhör lägenheten och kan inte väljas bort.

18-Har jag fått lägenheten? Sista svarsdatum är idag?

Sista svarsdatum är den dagen då de som fått erbjudande om visning ska tacka ja eller nej till lägenheten. Vi behandlar lägenheten tidigast dagen efter det datumet. Har flera tackat ja så är det den med högst poäng vi börjar med. Räkna med minst tre dagar efter svarsdatum innan du får besked. 

19-När får jag mina nycklar?

Nycklar hämtas på Botorget, S:t Persgatan 78-80 då kontrakt börjar gälla. Infaller din inflyttningsdag på en helgdag är det nästkommande vardag nycklar hämtas. Skulle nycklar finnas inlämnade några dagar tidigare än kontraktstid kan nycklar hämtas ut om hyran är betald.

 

Copyright © 2018 Ousama Mardini.